Рецепт који оставља без речи

Спој природних састојака, воћне свежине и благотворних орашастих плодова доноси посну посластицу која храни и тело и душу. Испробајте рецепт који одушевљава једноставношћу и богатством укуса!
У овом скромном, али укусном колачу, одражава се снага природе и смирење поста. Иако без брашна и шећера, овај колач обилује топлином и сласти плодова земље. Ова посна посластица нас подсећа да су здравље и духовни мир нераскидиво повезани. Сочне јабуке и вишње, златне грожђице, хранљиве овсене пахуљице и благотворни орашасти плодови, сједињени у смеси коју везује љубав, чине да сваки залогај буде благослов за тело и душу. Нека вас његов укус подсети да права радост долази из једноставности и дарова које нам је Створитељ несебично дао.
Састојци:
100 г грожђица
1 шоља овсених пахуљица (100 г)
2 јабуке
120 мл минералне воде
1 банана
100 г вишања
1 кашичица прашка за пециво
Биљно уље (за подмазивање посуде за печење)
50 г бразилских ораха или бадема
100 г сувог грожђа (султаније)
Припрема:
Грожђице и султаније прелити кључалом водом и оставити неколико минута да омекшају. Овсене пахуљице самлети у блендеру док не постану ситне.
Ољуштити јабуке, уклонити им језгро, па их са 120 мл воде изблендирати у глатку смесу. Банану изгњечити виљушком, додати у смесу и сјединити са пасираним јабукама.
Процедити омекшане грожђице и султаније, додати их у смесу заједно са вишњама и добро промешати.
Додати прашак за пециво и поново промешати.
Загрејати рерну на 180°Ц. Посуду за печење подмазати биљним уљем. Улити тесто у припремљену посуду. Исецкати бразилске орахе или бадеме и посути их по врху смесе. Пећи у загрејаној рерни 45-50 минута, док не порумени и не постане чврсто у средини. Уживајте у здравој посластици која доноси мир и радост!
(Религија)