Kremast, ukusan i brz za pravljenje.
Ovo je savršena letnja poslastica, koju zaista nije umeće napraviti, a kada se usavršite teško ćete odoleti ovom kolaču tokom čitavog leta, pa i jeseni.
Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)
Sastojci:
300 g šlaga
350 ml hladnog mleka
200 ml kisele pavlake
150 g mlevene plazme
200-225 g plazma keksa
100 ml mleka za potapanje keksa
50 g čokolade po izboru
4-5 breskve (300 g)
Pročitajte još: Stručnjaci šokirali mnoge: Bela čokolada zapravo NIJE ČOKOLADA
Za dekoraciju:
kakao, keks, rendana čokolada
Priprema:
Umutite šlag sa mlekom. Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i lepo promešajte, a zatim premažite preko plazme u plehu. Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenom plazmom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili sa nečime po vašoj želji.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU