Једноставно се прави, па није на одмет да ставите пар тегли карфиола за зиму.
Ни једно спремање зимнице не може да прође без карфиола. Ако до сада нисте пробали укисељени карфиол, време је да се изненадите. Хрскава текстура и укус ће вас одушевити.
Прочитајте још: ПАПРИКЕ НА ТРИ НАЧИНА: Домаћи РЕЦЕПТИ за зимницу - брзо и једноставно!
Рецепт за карфиол у туршији
- 2,5 кг карфиола
- 0,5 кг зеленог парадајза
- 10 зрна бибера или по укусу
- веза першуновог листа
- феферона по укусу
За пресолац је потребно:
- 100 гр шећера
- 70 гр соли
- 1,5 л воде (обичне, некуване)
- 0,5 л алкохолног сирћета (9%)
- прстохват винобрана, прстохват конзерванса
Припрема:
Прво се прави пресолац. Сједините све састојке и мешајте док се со и шећер не растопе.
Карфиол опрати, одвојити на цветиће.
Опрати и зелени парадајз – оставити га целог или ако је баш превелик, преполовити.
На дно чисте, суве тегле ставити першун, бибер у зрну а затим ређати карфиол и зелени парадајз.
На врх напуњене тегле ставити притискивач а затим прелити пресолцем!
Повезати целофаном и за 10-15 дана карфиол је спреман.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК