Савршен за љубитеље слаткиша, врло издашан и кремаст.
Време је да испробате ное укусе
Састојци:
За подлогу:
190 г измрвљених грахам крекера
130 г путера, растопљеног
За фил:
380 г крем сира, омекшаног
125 г шец́ера
125 г кикирики путера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
60 мл слатке павлаке
За карамел слој:
125 г шец́ера
6 кашика путера, исеченог на коцкице
60 мл слатке павлаке
За посипање:
2 банане, нарезане на колутове
30 г сецканог кикирикија
карамел топинг
Рецепт за карамел чизкејк са кикирики путером:
Како бисте направили овај чизкејк прво загрејте рерну на 160°Ц. У средњој посуди помешајте мрвице грахам крекера и отопљени путер. Притисните смесу на дно тепсије. Пеците 10 минута, а затим оставите да се охлади. Направите фил тако што ћете у великој посуди да умутите крем сир и шец́ер, док не постане глатко. Додајте путер од кикирикија и екстракт ваниле и мешајте док се добро не сједине.
Додајте јаја једно по једно, мутећи након сваког додавања. Умутите слатку павлаку. Охлађену кору прелијте филом. Пеците 50-60 минута. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноц́и.
За карамел сос у тигању на средњој ватри истопите шец́ер, непрестано мешајуц́и, док не добије златнобраон боју. Додајте путер и мешајте док се не растопи. Полако додајте слатку павлаку, мешајуц́и смесу док не постане глатка. Скините са ватре и оставите да се мало охлади.
Прелијте карамел преко охлађеног чизкејка и равномерно распоредите. Оставите у фрижидеру 30 минута. По површини чизкејка поређајте кришке банане и поспите сецканим кикирикијем. Пре сервирања прелијте карамел топингом.
Ствар укуса
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ