Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Карамел чизкејк са кикирики путером какав још нисте пробали: Препустите се новим укусима

Савршен за љубитеље слаткиша, врло издашан и кремаст.

1725187579_shutterstock_718310674.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Време је да испробате ное укусе 

Састојци:
За подлогу:

190 г измрвљених грахам крекера
130 г путера, растопљеног
За фил:

380 г крем сира, омекшаног
125 г шец́ера
125 г кикирики путера
1 кашичица екстракта ваниле
3 велика јајета
60 мл слатке павлаке
За карамел слој:

125 г шец́ера
6 кашика путера, исеченог на коцкице
60 мл слатке павлаке
За посипање:

2 банане, нарезане на колутове
30 г сецканог кикирикија
карамел топинг
Рецепт за карамел чизкејк са кикирики путером:
Како бисте направили овај чизкејк прво загрејте рерну на 160°Ц. У средњој посуди помешајте мрвице грахам крекера и отопљени путер. Притисните смесу на дно тепсије. Пеците 10 минута, а затим оставите да се охлади. Направите фил тако што ћете у великој посуди да умутите крем сир и шец́ер, док не постане глатко. Додајте путер од кикирикија и екстракт ваниле и мешајте док се добро не сједине.

Додајте јаја једно по једно, мутећи након сваког додавања. Умутите слатку павлаку. Охлађену кору прелијте филом. Пеците 50-60 минута. Оставите да се охлади на собној температури, а затим ставите у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноц́и.

За карамел сос у тигању на средњој ватри истопите шец́ер, непрестано мешајуц́и, док не добије златнобраон боју. Додајте путер и мешајте док се не растопи. Полако додајте слатку павлаку, мешајуц́и смесу док не постане глатка. Скините са ватре и оставите да се мало охлади.

Прелијте карамел преко охлађеног чизкејка и равномерно распоредите. Оставите у фрижидеру 30 минута. По површини чизкејка поређајте  кришке банане и поспите сецканим кикирикијем. Пре сервирања прелијте карамел топингом.

Ствар укуса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas