Oglas
· · Komentari: 0

Karamel čizkejk sa kikiriki puterom kakav još niste probali: Prepustite se novim ukusima

Savršen za ljubitelje slatkiša, vrlo izdašan i kremast.

1725187579_shutterstock_718310674.jpg
Photo:Shutterstock
Oglas

Vreme je da isprobate noe ukuse 

Sastojci:
Za podlogu:

190 g izmrvljenih graham krekera
130 g putera, rastopljenog
Za fil:

380 g krem sira, omekšanog
125 g šećera
125 g kikiriki putera
1 kašičica ekstrakta vanile
3 velika jajeta
60 ml slatke pavlake
Za karamel sloj:

125 g šećera
6 kašika putera, isečenog na kockice
60 ml slatke pavlake
Za posipanje:

2 banane, narezane na kolutove
30 g seckanog kikirikija
karamel toping
Recept za karamel čizkejk sa kikiriki puterom:
Kako biste napravili ovaj čizkejk prvo zagrejte rernu na 160°C. U srednjoj posudi pomešajte mrvice graham krekera i otopljeni puter. Pritisnite smesu na dno tepsije. Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se ohladi. Napravite fil tako što ćete u velikoj posudi da umutite krem sir i šećer, dok ne postane glatko. Dodajte puter od kikirikija i ekstrakt vanile i mešajte dok se dobro ne sjedine.

Dodajte jaja jedno po jedno, muteći nakon svakog dodavanja. Umutite slatku pavlaku. Ohlađenu koru prelijte filom. Pecite 50-60 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje 4 sata ili preko noći.

Za karamel sos u tiganju na srednjoj vatri istopite šećer, neprestano mešajući, dok ne dobije zlatnobraon boju. Dodajte puter i mešajte dok se ne rastopi. Polako dodajte slatku pavlaku, mešajući smesu dok ne postane glatka. Skinite sa vatre i ostavite da se malo ohladi.

Prelijte karamel preko ohlađenog čizkejka i ravnomerno rasporedite. Ostavite u frižideru 30 minuta. Po površini čizkejka poređajte  kriške banane i pospite seckanim kikirikijem. Pre serviranja prelijte karamel topingom.

Stvar ukusa 

Bonus video: 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas