Италијанска фокача може да се послужи уз мезе, за вечеру, али је идеална за прављење сендвича
Oglas
Ово је основни рецепт за фокачу. По потреби можете да додајете састојке који вама пријају: парадајз, лук, бели лук и тд.
Потребно је:
- 500 грама белог брашна
- 1 кашика соли
- 1 кесица сувог квасца или пола коцкице свежег квасца
- 1 кашика соли
- 2 кашике маслиновог уља
- 400 мл млаке воде
- Оригано
Прочитајте још: ПРЕДЛОГ ЗА ДОРУЧАК: Топла пројара, прави се брзо а сви је воле (РЕЦЕПТ)
Припрема:
У просејано брашно додајте 1 кашику шећера и пола коцке квасца. Додајте воду и умесите тесто. Додајте со па премесите тесто, а затим исто све урадите и са уље. Оставите да тесто надође око 20 минута. Премесите га и пребаците у плех, додајте још мало уља, соли и оригана. Оставите да надође, а онда пеците у загрејаној рерни док се не створи златна корица.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas