Italijanska fokača može da se posluži uz meze, za večeru, ali je idealna za pravljenje sendviča
![1673367954_shutterstock_649134520.jpg](/cache/images/8/b/1/6/f/8b16fa4bba7975e5f52ef5e60c175077e2cfca5a.jpg)
Oglas
Ovo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk i td.
Potrebno je:
- 500 grama belog brašna
- 1 kašika soli
- 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml mlake vode
- Origano
Pročitajte još: PREDLOG ZA DORUČAK: Topla projara, pravi se brzo a svi je vole (RECEPT)
Priprema:
U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo. Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta. Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas