Italijanska fokača može da se posluži uz meze, za večeru, ali je idealna za pravljenje sendviča

Oglas
Ovo je osnovni recept za fokaču. Po potrebi možete da dodajete sastojke koji vama prijaju: paradajz, luk, beli luk i td.
Potrebno je:
- 500 grama belog brašna
- 1 kašika soli
- 1 kesica suvog kvasca ili pola kockice svežeg kvasca
- 1 kašika soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 400 ml mlake vode
- Origano
Pročitajte još: PREDLOG ZA DORUČAK: Topla projara, pravi se brzo a svi je vole (RECEPT)
Priprema:
U prosejano brašno dodajte 1 kašiku šećera i pola kocke kvasca. Dodajte vodu i umesite testo. Dodajte so pa premesite testo, a zatim isto sve uradite i sa ulje. Ostavite da testo nadođe oko 20 minuta. Premesite ga i prebacite u pleh, dodajte još malo ulja, soli i origana. Ostavite da nadođe, a onda pecite u zagrejanoj rerni dok se ne stvori zlatna korica.
Oglas
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU