Готов је за час, а дуго остаје мекан
Уколико вам се једе укусан и сочан хлеб, наш предлог је хлеб од банана. Овај хлеб се лако припрема, а гарантује одушевљење свих укуц́ана. Ово је и савршен начин да искористите презреле банане и уживате у укусном десерту који се може обогатити различитим намазима по жељи. Ако желите да се засладите нечим брзим и укусним, испробајте овај једноставан рецепт.
Састојци:
3 зреле банане
јаје
прстохват соли
50 г путера/маргарина или 50 мл уља
шоља и по брашна
шоља шец́ера
кашичица прашка за пециво или соде бикарбоне
Припрема:
Загрејте рерну на 180 степени. У чинији изгњечите банане, додајте умуц́ено јаје, прстохват соли и отопљени путер, па добро промешајте. Потом додајте брашно, шец́ер и соду бикарбону, па поново добро промешајте.
Тепсију обложите папиром за печење, сипајте смесу у плех, поравнајте и пеците око 40 минута. Да ли је колач печен проверите чачкалицом – требало би да изађе сува. Хлеб ц́е добити тамнију боју, али не брините, то је нормално.
Чувајте га у пластичној посуди да остане свеж неколико дана.
Овај рецепт је прилагодљив, па можете експериментисати додацима попут кокоса, чоколаде, орашастих плодова или сувог воц́а, што га чини погодним за различите укусе.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ