Корак по корак до пуњених паприка.
Куварица Дина Ђекић, познатија као Дидy китцхен, своје пратиоце често обрадује занимљивим рецептима. На званичном инстаграм профилу, као и на њеном сајту, сви заинтересовани могу пронаћи прегршт инспиративних рецепата.
Састојци:
- 10 комада мањих паприка
- 400 гр. меса (свињско или јунеће) млевено
- 70 гр. пиринча обло зрно
- 2 комада парадајза
- 1 главица лука исечен на коцке
- 1 кашика парадајз пиреа
- 2 чена белог лука
- 50 мл. уља
- 700 мл. вруче воде
- 1 коцка за супу
- 1/2 кашичице соли
- 1/3 кашичице бибера
- 1/3 кашичице туцане паприке
- 2 кашичице алеве паприке
- 1 гранчица першуна
Упутство за припрему:
Паприке опрати очистити од петељки и семенки и на пар места их избоцкати са стране.
Прочитајте још: СРБИ не могу да им одоле: Гулаш и кнедле на словачки начин (ФОТО/ВИДЕО)
Лук исећи на коцке, ставити у тигањ са уљем, пропжити да омекша, додати млевено месо, ситно сецкан бели лук, кашику парадајз пиреа, со, бибер, 1 кашичицу алеве паприке и туцану паприку, додати мало воде да се месо лакше раздвоји (да не остану грудвице) динстати око 5 минута. Када је месо готово, додати пиринач и све лепо промешати.
Папике пунити са кафеном кашиком (бар је мени тако најлакше). Паприке затварати са комадићима парадајза.
У тигању/шерпи у којој смо динстали месо, сипате око 30 мл. уља, 1 кашику алеве паприке и једну коцку за супу (иситните је прстима) Ставите тигањ/шерпу на ринглу да се загреје и лепо истопи коцка и алева парика.
Прелите паприке саџајем из тигања,а затим са 700 мл. воде. Од горе насецкајте першун.
Прочитајте још: Одличан бисквитни колач од кога мирише цела кућа: Пробајте и ви и постаће вам омиљени (ФОТО/ВИДЕО)
Прекрите паприке фолијом, Пеците у рерни загрејаној на 220 степени сат времена, након сат времена склоните фолију и пеците их јос 40-60 минута, све зависи од рерне.
Када добију овако лепу корицу, паприке су готове.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ