Спремите колач без додатног загревања стана укључивањем рерне
Све што треба да урадите је да скувате три фила, разлијете и охладите
Ова једноставна летња посластица много подсећа на домаћи сладолед. Осим што је издашан и кремаст, овај десерт се и брзо прави.
Прочитајте још: Рецепт за СЛАНО ПЕЦИВО који морате да пробате: Може се правити на разне начине, али овај је најукуснији (ВИДЕО)
Састојци:
- 500 мл млека;
- 100 г шећера;
- 100 г гриза;
- 500 мл млека
- 5 кашика шећера
- 2 пудинга од ваниле
- 75 г маргарина
- 75 г слатког течног шлага
- 250 мл слатког течног шлага
- 150 г чоколаде за кување
Припрема: За подлогу или први део скувајте гриз од млека, шећера и гриза. Потом разлијте гриз у четвртасти калуп.
Фил се прави тако што се скува пудинг. А када се охлади у њега се дода растопљен маргарин, али и умућен шлаг.
Добијени фил се разлије преко гриза, а потом се направи и трећи фил. Трећи фил се прави тако што се загреје слатки течни шлаг, па се у њега дода чоколада за кување. Расопљен фил прелије се преко колача. Остави се да се добро охлади, а потом се сече и послужује. Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ