Постоји много јела са кромпиром, некада је део главном јела, а некада додатак.
Данас спремамо јело које можете јести и само, а и као додатак месу.
Рецепт за запечени кромпир са луком и сиром
Потребни састојци:
- 1 кг кромпира
- 1 главица лука
- кашичица соли
- ½ кашичице белог лука у праху
- свеже млевеног бибера
- 1 шоља млека
- ¼ шоље брашна
- 2 шоље моцарела или неког другог сира
Прочитајте још: Слаткиш наших бака: Данас правимо баклаву са кексом и белом чоколадом (ФОТО/ВИДЕО)
Прво загрејте рерну да се греје на 220Ц. Кромпир добро оперите, избодите на неколико места и ставите да се кува. Након тога кромпир оставите да се прохлади.
Прохлађен кромпир сеците на колутове, па га слажите у ватросталној посуди (половину кромпира). Одозго послажите колутове црвеног лука, зачините, поспите са половином брашна и половином сира. Поновите поступак са преосталим састојцима, затим прелијте млеком, покријте алуминијумском фолијом и ставите у рерну да се пече око 15 минута. Склоните фолију и оставите још 5-10 минута како би се ухватила корица.
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ