Postoji mnogo jela sa krompirom, nekada je deo glavnom jela, a nekada dodatak.
Danas spremamo jelo koje možete jesti i samo, a i kao dodatak mesu.
Recept za zapečeni krompir sa lukom i sirom
Potrebni sastojci:
- 1 kg krompira
- 1 glavica luka
- kašičica soli
- ½ kašičice belog luka u prahu
- sveže mlevenog bibera
- 1 šolja mleka
- ¼ šolje brašna
- 2 šolje mocarela ili nekog drugog sira
Pročitajte još: Slatkiš naših baka: Danas pravimo baklavu sa keksom i belom čokoladom (FOTO/VIDEO)
Prvo zagrejte rernu da se greje na 220C. Krompir dobro operite, izbodite na nekoliko mesta i stavite da se kuva. Nakon toga krompir ostavite da se prohladi.
Prohlađen krompir secite na kolutove, pa ga slažite u vatrostalnoj posudi (polovinu krompira). Odozgo poslažite kolutove crvenog luka, začinite, pospite sa polovinom brašna i polovinom sira. Ponovite postupak sa preostalim sastojcima, zatim prelijte mlekom, pokrijte aluminijumskom folijom i stavite u rernu da se peče oko 15 minuta. Sklonite foliju i ostavite još 5-10 minuta kako bi se uhvatila korica.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU