Време је за шљиве, пробајте нови колач са неочекиваним воћем.
Потребно је за тесто:
- 150 г оштрог брашна
- 100 г глатког брашна
- 50 г млевених бадема
- 80 г шећера
- 150 г маслаца
- кашичица прашка пециво
- 2 жуманца
Прочитајте још: Идеалан летњи ручак: ПАЕЉА са морским плодовима за 20 минута (РЕЦЕПТ)
За фил:
- 250 г немасног сира
- 100 г киселе павлаке
- 90 г шећера
- кашичица екстракта од ваниле
- сок од пола лимуна
- 2 беланца
- 300 г шљива
Прочитајте још: Ручак који се НЕ КУВА: Руска супа окрошка (РЕЦЕПТ)
Припрема:
Просејте обе врсте брашна, па помешајте с прашком за пециво. Додајте шећер, млевене бадеме, охлађени маслац нарезан на листиће и жуманце. Умесите тесто, направите лопту, умотајте у провидну фолију и ставите у фрижидер на 30 минута. У међувремену очистите и исеците шљиве на половине. Помешајте сир с киселом павлаком, шећером, лимуновим соком и екстрактом од ваниле. У округли калуп ставите папир за печење, затим оклагијом истањите тесто и њиме обложите дно и ивице плеха. Избодите виљушком дно калупа и пеците тесто око осам минута у загрејаној рерни на 180 степени. Умутите миксером беланца у чврст снег, па га лагано умешајте у припремљену смесу од сира.
Прочитајте још: Тарт од шљива какав сте видели само на ТВ: Пробајте, лако се прави! (РЕЦЕПТ)
Извадите тесто из рерне, преко тога прелијте умућени фил, равномерно га распоредите, па поређајте исечене шљиве. Вратите у рерну и пеците још око 35 минута.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ