Vreme je za šljive, probajte novi kolač sa neočekivanim voćem.
Potrebno je za testo:
- 150 g oštrog brašna
- 100 g glatkog brašna
- 50 g mlevenih badema
- 80 g šećera
- 150 g maslaca
- kašičica praška pecivo
- 2 žumanca
Pročitajte još: Idealan letnji ručak: PAELJA sa morskim plodovima za 20 minuta (RECEPT)
Za fil:
- 250 g nemasnog sira
- 100 g kisele pavlake
- 90 g šećera
- kašičica ekstrakta od vanile
- sok od pola limuna
- 2 belanca
- 300 g šljiva
Pročitajte još: Ručak koji se NE KUVA: Ruska supa okroška (RECEPT)
Priprema:
Prosejte obe vrste brašna, pa pomešajte s praškom za pecivo. Dodajte šećer, mlevene bademe, ohlađeni maslac narezan na listiće i žumance. Umesite testo, napravite loptu, umotajte u providnu foliju i stavite u frižider na 30 minuta. U međuvremenu očistite i isecite šljive na polovine. Pomešajte sir s kiselom pavlakom, šećerom, limunovim sokom i ekstraktom od vanile. U okrugli kalup stavite papir za pečenje, zatim oklagijom istanjite testo i njime obložite dno i ivice pleha. Izbodite viljuškom dno kalupa i pecite testo oko osam minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Umutite mikserom belanca u čvrst sneg, pa ga lagano umešajte u pripremljenu smesu od sira.
Pročitajte još: Tart od šljiva kakav ste videli samo na TV: Probajte, lako se pravi! (RECEPT)
Izvadite testo iz rerne, preko toga prelijte umućeni fil, ravnomerno ga rasporedite, pa poređajte isečene šljive. Vratite u rernu i pecite još oko 35 minuta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU