Да ли постоји боља посластица током сезоне свежих шљива?
Доносимо вам предлог за праву старинску посластицу, којаје спремна за тили час. Ако сте љубитељ шљива и дезерта са шљивама, ово је права ствар за вас.
Састојци:
Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)
- 1/2 литра воде
- 20-25 шљива
- 2 јајета
- 250 грама гриза
- 100 милилитара уља
- 3-4 супене кашике оштрог брашна тип 500
- 1 кесица ванилиног шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1 кашичица соли
- 1 кесица презле, мало бутера и уља за пржење
- кристал шећер и цимет за ваљање на крају
Припрема:
Око пола литра воде сипати у дубљи суд заједно са 100 милилитара уља и оставити да проври. У то додати гриз, прашак за пециво и ванилу, скинути са ватре и брзо мутити да се не направе грудвице. Добиће се маса слична оној за принцес крофне.
Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)
Када се маса охлади, у то додати 2 јајета. Ако је много лепљива, додати 3-4 кашике оштрог брашна. Правити кнедле сваку са шљивом унутра и кувати у посољеној, кључалој води док не испливају на површину.
Презлу пропржити на мало уља и бутера.
На крају, кнедле уваљати у презлу, кристал шећер и цимет. Служити топле или хладне, по укусу.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ