Укусан, вегетеријански рецепт за фалафеле као савршен избор за здраву вечеру.
Састојци:
- конзерва црвеног пасуља (процеђен)
- 4 чена белог лука (ољушћен)
- пола црвеног лука
- 3 кашичице лимуновог сока
- 1/3 шоље першуна
- 1/4 шоље мрвица хлеба
- 1/2 кашичице кумина
- 1/2 кашичице соли
- 1/4 кашичице туцане паприке
Прочитајте још: Исеците црни лук БЕЗ СУЗА уз помоћ ОВА 4 трика! (ВИДЕО)
Поступак:
У блендер (или користе штапни миксер) додајте све састојке.
Блендирајте док се не исецка ситно, стружући неколико пута по странама.
Направите мање куглице (од око 2 кашичице).
Прочитајте још: Како се ПРАВИЛНО спрема КУПУС САЛАТА: Кључ је у редоследу састојака! (РЕЦЕПТ/ФОТО)
Загрејте 2 кашике маслиновог уља у тигању на умереној ватри, око 3 минута. Додајте фалафел у тигањ, тако да имате довољно простора за окретање. Пржите са сваке стране 3-4 минута док не порумени. Додајте маслиново уље у тигањ, по потреби.
Сервирање
Фалафеле можете служити уз цацики сос или медитеранску салату.
Пријатно!
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ