Ukusan, vegeterijanski recept za falafele kao savršen izbor za zdravu večeru.
Sastojci:
- konzerva crvenog pasulja (proceđen)
- 4 čena belog luka (oljušćen)
- pola crvenog luka
- 3 kašičice limunovog soka
- 1/3 šolje peršuna
- 1/4 šolje mrvica hleba
- 1/2 kašičice kumina
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice tucane paprike
Pročitajte još: Isecite crni luk BEZ SUZA uz pomoć OVA 4 trika! (VIDEO)
Postupak:
U blender (ili koriste štapni mikser) dodajte sve sastojke.
Blendirajte dok se ne isecka sitno, stružući nekoliko puta po stranama.
Napravite manje kuglice (od oko 2 kašičice).
Pročitajte još: Kako se PRAVILNO sprema KUPUS SALATA: Ključ je u redosledu sastojaka! (RECEPT/FOTO)
Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u tiganju na umerenoj vatri, oko 3 minuta. Dodajte falafel u tiganj, tako da imate dovoljno prostora za okretanje. Pržite sa svake strane 3-4 minuta dok ne porumeni. Dodajte maslinovo ulje u tiganj, po potrebi.
Serviranje
Falafele možete služiti uz caciki sos ili mediteransku salatu.
Prijatno!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU