Досадио вам је сендвич, а не једу вам се остаци од ручка?
Карфиол у рерни се спрема изузетно лако, а читав поступак траје око 45 минута. Карфиол је изузетно здрава намирница, а пошто је богат влакнима одличан је за људе који воде рачуна шта једу или држе дијету.
Прочитајте још: Нешто ПОТПУНО другачије: САРМЕ са ШНИЦЛАМА и першуном (ФОТО)
Састојци:
- карфиол за две особе
- пармезан
- бутер
- презле
- 1/2 чаше јогурта
- 1/2 млека
- 2 јајета
- 2 кашике павлаке
Припрема:
Карфиол у рерни може да се припреми на два начина. У обе варијанте се карфиол прво обари у сланој води, оцеди и осуши. Онда се ножем направе зарези и у њих се убаце листићи бутера.
Поспе се презлама и стави у рерну.
Најједноставнији и најздравији начин је да се карфиол опере, очисти од лишћа и тврдог корења и стави у плех постављен паприром за печење. Карфиол се одозго поспе се са презлама, а рерна се претходно укључи и карфиол се пече док не порумени, добије златну боју, а то обично траје до 45 минута. Извади се, мало охлади и једе са пармезаном.
Здравија или укуснија варијанта? Фото: А. М.
Други рецепт је укуснији, а подразумева да се пре печења карфиол прелије умућеним, јогуртом, павлаком, млеком и јајима. Овако запечен карфиол добије укусну корицу и једе се, такође, са пармезаном.
Прочитајте још: ТРАДИЦИЈА: Зашто у недељу увече не би пробали КРОМПИР у ЧАКШИРАМА?
За карфиол се каже да је чувар срца, али и да штити од канцера.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ