Јучерашњи хлеб не морате бацати, већ га искористите да направите питу.
Уколико вам је остало јучерашњег, или пак старијег хлеба, немојте га бацати, већ га исеците на коцкице и направите укусну питу која је идеална за вечеру, као и доручак.
Припрема се брзо, а укус ће вас изненадити.
Прочитајте још: Не бацајте БАЈАТ ХЛЕБ: Додајте му ОВЕ зачине, и биће укуснији од СВЕЖЕГ!
Састојци:
500 мл јогурта
200 мл киселе павлаке
4 јаја
100 мл уља
10 гр соли
10 гр прашка за пециво
500 гр старог хлеба
Поред ових главних састојака, у питу можете додати још и шунку, или виршле, качкаваљ или млади сир.
Припрема:
Прво умутите јаја, со, уље, затим јогурт и павлаку. Потом добијеној смеси додајте прашак за оециво, и све лепо сједините.
Ако сте одлучили да додате још нешто по избору, у добијену смесу убаците изабране намирнице.
У поуљену ватросталну посуду равномерно посложите стари хлеб исечен на коцкице и прелијте спремљеном смесом. Потом варјачом мало притисните смесу, како би је хлеб што боље упио.
Послажите још један ред хлеба по врху и оставите га да одстоји тако десетак минута, док вам се рерна загреје на 200 степени, јер ће се хлеб на тај начин додатно натопити.
По жељи можете посути сусам и премазати жуманцетом.
У загрејану рерну ставите питу да се пече око 30 минута, и када буде готова, покријте је крпом и оставите да одстоји 10 минута, па је послужите.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ