Комбинација медитеранских зачина учиниће ову кајгану посебно укусном.
Италијанска кајгана је идеална вечера за топле дане. Што више ставите зачина, то ће јело бити укусније.
Састојци:
3 јаја
Кашика маслиновог уља
Парадајз са пулпом (количина по укусу)
Прстохват смеђег шећера
Јогурт
2 чена белог лука сецканог
Пола главице црног лука
Црвена паприка
Зачини: першун, рузмарин, оригано
Прочитајте још: Торта - колач од банана и пишкота: Рецепт за овај летњи дезерт тражиће вам сви (ВИДЕО)
Припрема:
У тигању загрејати маслиново уље, па додати ситно исецкани црни лук и паприку. Динстати док поврће не омекша. Уз мешање додати пулпу од парадајза и смеђи шећер и кувати док течност не испари.
Користећи дрвену кашику, направити три рупе у припремљену смесу и у њих разбити јаја и посути першуном. Поклопити тигањ и на лаганој ватри спремати вечеру док јаја не буду довољно пржена.
У дубљој посуди помешати јогурт са белим луком и зачинима, и послужити као сос уз јаја.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ