Празнике проводите у кући, па зашто не би експериментисали.
Пробајте посластицу која је сасвим другачија од традиционалних колача које правите за сваки дочек нове године. Пробајте сладолед торту.
Прочитајте још: Направите смути од НАРА: Укусан и окрепљујућ (РЕЦЕПТ)
Састојци за кору:
- 8 беланаца
- 400 г шећера
- кесица ванилин шећера
- кашика сирћета
Прочитајте још: Шест намирница које не би требало држати у фрижидеру!
За фил:
- 8 жуманаца
- 50 г шећера
- 1/2 л млека
- 2 кесице шлага
- 125 г маргарина
- 3 кашике брашна
- кесица пудинга од ваниле
- 300 г беле чоколаде
Припрема:
Добро умутите миксером беланца и шећер, додајте ванилин шећер и сирће, затим ставите у плех који сте обложили пек папиром, подмазали уљем и посули брашном, па пеците кору у рерни на 150 степени око 25 минута. Скувајте пудинг у 1/2 млека, у то додајте претходно умућено брашно, шећер и жуманца, па мешајте на шпорету док се све лепо не сједини.
Прочитајте још: Како да не уништимо ВИТАМИНЕ док спремамо поврће: Правимо грешке које смањују учинак
Охлађени фил сједините са умућеним маргарином, умућеним шлагом и растопљеном белом чоколадом (уколико желите оставите 50 г чоколаде да украсите торту споља). Охлађену кору исеците на три дела и сваки премажите филом, као и споља.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ