Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Можете да спремите и сами: Рецепт за ДОМАЋИ СЛАДОЛЕД ОД ЧОКОЛАДЕ

Са својим богатим укусом и кремастом текстуром, ова посластица је омиљена како код деце тако и код одраслих.

1719582127_shutterstock_2347591157.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Прављење овог сладоледа код куће вам омогућава да контролишете састојке, обезбеђујући свежије и здравије искуство. Ево корак-по-корак водича како да направите своју божанственог чоколадног сладоледа!

Састојци које ће вам бити потребни:

  • 2 шоље слатке павлаке (пружа луксузну, кремасту базу сладоледа)
  • 1 шоља пуномасног млека: (додаје богатство и глаткоћу текстури)
  • 3/4 шоље кристал шећера: (заслађује сладолед до савршенства)
  • 1/2 шоље какао праха: (даје сладоледу дубок укус чоколаде)
  • 4 велика жуманца: (помажу у згушњавању сладоледа)
  • 1 кашичица екстракта ваниле: (побољшава укупан укус)
  • 1/4 кашичице соли: (балансира слаткоћу и појачава укус чоколаде).

Припрема:

У дубљој шерпи умутите заједно какао прах, шећер, со и млеко на средњој ватри док смеса не постане глатка и почне да кључа. У посебној посуди, умутите жуманца. Постепено сипајте око 1/2 шоље вруће смесе са какао прахом у жуманца, непрестано мешајући. Овај процес спречава јаја да се згрушају када се додају у врелу смесу.

Сипајте темперирану смесу са јајима назад у шерпу са преосталом смесом са какао прахом. Кувајте на средњој ватри, непрестано мешајући дрвеном кашиком, док смеса не почне благо да се згушњава и не обложи полеђину кашике, отприлике 5-7 минута. Не дозволите да проври.

Процедите крему кроз фину цедиљку у чисту посуду да бисте уклонили кувана јаја или грудвице. Додајте слатку павлаку и екстракт ваниле. Покријте смесу пластичном фолијом, притискајући је директно на површину креме да бисте спречили формирање корице. Ставите смесу у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноћи док се потпуно не охлади.

Када се охлади, сипајте крему у свој апарат за прављење сладоледа и мутите, обично око 20-25 минута, или док смеса не достигне конзистенцију сладоледа са меканим сервирањем. Пребаците умућен сладолед у херметички затворену посуду. Ставите комад папирног или пластичног омотача директно на површину сладоледа да бисте спречили стварање ледених кристала. Замрзните најмање 4 сата или преко ноћи док се не стврдне.

Послужите свој домаћи чоколадни сладолед у посудицама или корнетима. За додатни ужитак, поспите га чоколадним сирупом или шлагом. Ова кремаста посластица је савршена за вруће летње дане, породична окупљања или било када када желите да се почастите укусном чоколадном посластицом.

(Женски магазин)

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas