Са својим богатим укусом и кремастом текстуром, ова посластица је омиљена како код деце тако и код одраслих.
Прављење овог сладоледа код куће вам омогућава да контролишете састојке, обезбеђујући свежије и здравије искуство. Ево корак-по-корак водича како да направите своју божанственог чоколадног сладоледа!
Састојци које ће вам бити потребни:
- 2 шоље слатке павлаке (пружа луксузну, кремасту базу сладоледа)
- 1 шоља пуномасног млека: (додаје богатство и глаткоћу текстури)
- 3/4 шоље кристал шећера: (заслађује сладолед до савршенства)
- 1/2 шоље какао праха: (даје сладоледу дубок укус чоколаде)
- 4 велика жуманца: (помажу у згушњавању сладоледа)
- 1 кашичица екстракта ваниле: (побољшава укупан укус)
- 1/4 кашичице соли: (балансира слаткоћу и појачава укус чоколаде).
Припрема:
У дубљој шерпи умутите заједно какао прах, шећер, со и млеко на средњој ватри док смеса не постане глатка и почне да кључа. У посебној посуди, умутите жуманца. Постепено сипајте око 1/2 шоље вруће смесе са какао прахом у жуманца, непрестано мешајући. Овај процес спречава јаја да се згрушају када се додају у врелу смесу.
Сипајте темперирану смесу са јајима назад у шерпу са преосталом смесом са какао прахом. Кувајте на средњој ватри, непрестано мешајући дрвеном кашиком, док смеса не почне благо да се згушњава и не обложи полеђину кашике, отприлике 5-7 минута. Не дозволите да проври.
Процедите крему кроз фину цедиљку у чисту посуду да бисте уклонили кувана јаја или грудвице. Додајте слатку павлаку и екстракт ваниле. Покријте смесу пластичном фолијом, притискајући је директно на површину креме да бисте спречили формирање корице. Ставите смесу у фрижидер на најмање 4 сата или преко ноћи док се потпуно не охлади.
Када се охлади, сипајте крему у свој апарат за прављење сладоледа и мутите, обично око 20-25 минута, или док смеса не достигне конзистенцију сладоледа са меканим сервирањем. Пребаците умућен сладолед у херметички затворену посуду. Ставите комад папирног или пластичног омотача директно на површину сладоледа да бисте спречили стварање ледених кристала. Замрзните најмање 4 сата или преко ноћи док се не стврдне.
Послужите свој домаћи чоколадни сладолед у посудицама или корнетима. За додатни ужитак, поспите га чоколадним сирупом или шлагом. Ова кремаста посластица је савршена за вруће летње дане, породична окупљања или било када када желите да се почастите укусном чоколадном посластицом.
(Женски магазин)
БОНУС ВИДЕО