Praznike provodite u kući, pa zašto ne bi eksperimentisali.
Probajte poslasticu koja je sasvim drugačija od tradicionalnih kolača koje pravite za svaki doček nove godine. Probajte sladoled tortu.
Pročitajte još: Napravite smuti od NARA: Ukusan i okrepljujuć (RECEPT)
Sastojci za koru:
- 8 belanaca
- 400 g šećera
- kesica vanilin šećera
- kašika sirćeta
Pročitajte još: Šest namirnica koje ne bi trebalo držati u frižideru!
Za fil:
- 8 žumanaca
- 50 g šećera
- 1/2 l mleka
- 2 kesice šlaga
- 125 g margarina
- 3 kašike brašna
- kesica pudinga od vanile
- 300 g bele čokolade
Priprema:
Dobro umutite mikserom belanca i šećer, dodajte vanilin šećer i sirće, zatim stavite u pleh koji ste obložili pek papirom, podmazali uljem i posuli brašnom, pa pecite koru u rerni na 150 stepeni oko 25 minuta. Skuvajte puding u 1/2 mleka, u to dodajte prethodno umućeno brašno, šećer i žumanca, pa mešajte na šporetu dok se sve lepo ne sjedini.
Pročitajte još: Kako da ne uništimo VITAMINE dok spremamo povrće: Pravimo greške koje smanjuju učinak
Ohlađeni fil sjedinite sa umućenim margarinom, umućenim šlagom i rastopljenom belom čokoladom (ukoliko želite ostavite 50 g čokolade da ukrasite tortu spolja). Ohlađenu koru isecite na tri dela i svaki premažite filom, kao i spolja.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU