Освојиће вас на први залогај
Oglas
Чизкејк је најпопуларнији дезерт на бази сира, а иако постоје сложене варијанте, осмишљено је много брзих и једноставних рецепата.
Овај сочни колач савршен је спој свежег сира, обично рикоте, маскарпонеа или крем-сира, и мекане корице од кекса или танког бисквита.
Варијанта коју вам ми данас представљамо је управо чизкејк који се не пече, од млевеног кекса и са мешавином сира и чоколаде, а његов укус се и воли и дуго памти.
Састојци:
За кору
- 100 грама маргарина
- 150 грама млевеног кекса
- 2 кашике какао праха
- шака млевених лешника, кикирикија или ораха
За фил:
- пола килограма маскарпоне сира
- 300 грама чоколаде за кување
- 200 грама шећера у праху
- 250 мл слатке павлаке
За декорацију:
- орашасти плодови по жељи
- топљена чоколада по укусу
Припрема:
- Помешајте отопљени маргарин са млевеним кексом и млевеним орашастим плодовима, па то утисните у калуп, претходно обложен пек-папиром.
- Умутите слатку павлаку док не добијете чврст шлаг, па додајте сир и шећер у праху и наставите да мутите. Отопите чоколаду на пари, па додајте и њу кад се мало прохлади.
- Пажљиво промешајте, па прелијте кору од кекса и маргарина.Поспите сецканим орашастим плодовима и топљеном чоколадом.
- Ставите у фрижидер да се стегне.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas