Čoko kocke mogu da se naprave i čuvaju nekoliko dana, ali se obično pojedu pre toga.
Nećete pogrešiti ako napravite kolač sa višnjama.
Pročitajte još: Ideja za LAK ručak: Čorba od tikvica koja se sprema 15 minuta (RECEPT)
Potrebno je za koru:
- 150 g čokolade
- 5 jaja
- 150 g putera
- 150 g šećera
- 80 g brašna
- ulje
Za fil:
- 200 g bele čokolade
- 400 g slatke pavlake
- kašika vanilin šećera
- 400 g očišćenih višanja
Za preliv:
- džem od višanja za dekoraciju
Priprema: Lenja pita sa višnjama: Recept koji mora da zna svaka žena!
Istopite 150 g čokolade. Odvojite žumanca i belanca. Isecite puter na sitne komade, dodajte šećer i umutite. Zatim u to stavite otopljenu čokoladu i sve promešajte. U smesu od čokolade i putera dodajte postepeno žumanca i brašno, pa promešajte. Posebno umutite belanca i šam pažljivo dodajte čokoladnoj smesi, a zatim promešajte. Sipajte u pleh koji ste podmazali uljem i posuli brašnom i pecite koru pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Kolači mogu da se jedu sa šlagom...
Izlomite belu čokoladu, otopite je i dodajte slatku pavlaku i vanilin šećer. Zagrejte na srednjoj temperaturi dok se ne istopi i lepo ne sjedini, konstantno mešajući nekoliko minuta. Sklonite sa ringle i ohlađeni fil dobro umutite mikserom. Pečenu koru presecite horinzontalno na dva dela. Premažite jednu koru filom, pospite višnjama, zatim namažite ostatak krema, pa preklopite drugom korom.
Pročitajte još: Pastrmka u paketu koja se SAMA PEČE (RECEPT)
Stavite ohlađenu poslasticu u frižider da se stegne, pa je pre služenja prelijte džemom od višanja i isecite na kocke. Ukoliko želite, prelijte kolač najpre čokoladnom glazurom, a preko toga stavite džem.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU