Ролат са малинама, јагодама или неким другим црвеним воћем је колач који ће сви јести.
Ролат са малинама је један од најједноставнијих колача који могу да направе и домаћице почетнице.
Прочитајте још: Идеја за ЛАК ручак: Чорба од тиквица која се спрема 15 минута (РЕЦЕПТ)
Потребно је:
- 500 г малинама/јагодама
- 4 јајета
- 170 г шећера
- 3 кесице ванилин шећера
- 100 г брашна
- кашичица прашка за пециво
- 6 листова белог желатина
- кашичица лимуновог сока
Припрема:
Беланца умутите са мало хладне воде и мрвицом соли, 100 г шећера и ванилин шећера. Додајте жуманца и постепено умешајте брашно са прашком за пециво. Тесто сипајте у плех и пеците 10 минута на 200 степени у загрејаној рерни. Кору ставите на чисту кухињску крпу, поспите две кашике шећера, уролајте и охладите. Пола количине јагода испасирајте, додајте 50 г шећера и сок од лимуна. Листове желатина потопите у хладну воду, оцедите и загрејте на умереној температури, па помешајте са претходном смесом.
Прочитајте још: Набавите коре и спремите колач: БУКАЧА је најбољи грчки слаткиш (РЕЦЕПТ)
Ролат одмотајте, нафилујте добијеним кремом, поново уролајте и охладите у фрижидеру. Ролат премажите прах или ванилин шећером.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ