Oglas
· · Komentari: 0

BRZE ĆUFTE IZ RERNE: Sočni zalogaji koji su osvojili domaćice, evo kako da ih napravite za samo PAR MINUTA

Mali pad temperature ponovo je domaćice vratio u kuhinju i spremanju tradicionalnih jela. Ćufte su jedno od najčešće pravljenih.

1721722458_c5fcbb5ad6235c28ee04036524258cb49f159923.jpg
Foto: Printskrin/Youtube
Oglas

Evo kako da napravite brze ćufre iz rerne koje će vam probuditi sva čula. Uživajte u sočnim zalogajima.

Sastojci:

700 g mlevenog mesa
2 čena belog luka
2 jajeta
po ukusu soli
1 kašičica mirođije
1/2 kašičice mlevenog bibera
po potrebi prezli

Sos:

500 ml paradajz soka
1 kašičica origana
1 kašičica bosiljka
1 kašičica šećera
1 kašika brašna
200 ml vode

Priprema:

U mleveno meso dodati, seckani beli luk, jaja, so, miođiju, mleveni biber. Sve sjediniti, prezle dodati po potrebi. Praviti loptice željene veličine, i ređati u tepsiju podmaznu uljem. Ćufte peći na oko 220 C, dok ne porumene i zapeku se. Paradajz sok pomešati sa origanom, bosiljkom, šećrom, brašnom i vodom. I preliti preko gotovih ćufti. Staviti ponovo u rernu da se krcka oko 30 minuta na 200 C. Posle 15 minuta pečenja ćufte okrenuti, nastaviti pečenje. Kada se sos zgusnuo, servirati.

(Kurir.rs/M.J)

 

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas