Николина Ковач наглашава да је најважније смршати, а остати здрав
Николина Коваћ висока 178 центиметара сада - три месеца након другог порођаја је има 64 килограма. Она је, како је испричала раније, имала чак 40 килограма вишка.
Певачица је након прве и након друге трудноће исто хранила, али је кључна разлика између дијета била у количини оброка.
"После првог порођаја порције су биле минималне и недовољне, што је било потпуно погрешно јер најважније је смршати, а остати здрав". Сада организму пружа "све што му је потребно" како би обавила све обавезе певачице и маме и имала енергију за нови дан.
ДОРУЧАК: седам кашика овсених пахуљица, потопљених у топлој води, две мандарине, кашичица грожђица.
УЖИНА: изблендирана цвекла и шаргарепа.
РУЧАК: 300 г пилећег белог меса са броколијем и салатом по жељи (најчешће зелено поврће).
ВЕЧЕРА: салата са туњевином.
ТОП САВЕТ: "Пијем доста воде и преферирам брзи ход, јер због царског реза нисам желела да се одмах посветим јачим тренинзима, али с обзиром да су прошла три месеца од порођаја, ускоро крећем да интезивније тренирам".
НАЈВЕЋА КРИЗА: "Каткад прекршим дијету јер ми се једе нешто слатко, али се већ наредни дан вратим на старо. Ред, рад и дисциплина су, ипак, кључни. Ништа није случајно".
НИКОЛИНИН ЈЕЛОВНИК:
ДАН 1
Доручак: овсена каша са јабуком и грожђицама.
Потребно је: 1⁄3 шоље (30 г) овсених пахуљица, 100 мл воде/ биљног млека, 1⁄2 јабуке, 15 г грожђица и цимет.
Припрема: овсене пахуљице прелијте водом или биљним млеком, додајте јабуке, грожђице и цимет. Добро промешајте.
Ужина: сок од шаргарепе, цвекле и јабуке.
Ручак: 150 г грилованог пилећег белог меса и салата од шаргарепе.
За салату је потребно: 1⁄3 кашичице кима, сок од лимуна, 1 супена кашика уља, цимет, алева паприка, 1,5 шоља рендане шаргарепе, коријандер или други свеж зачин (першун).
Припрема: исецкати поврће, прелити соком од лимуна и уљем. Промешати, додати зачине па поново измикасти.
Вечера: 150 г гриловане рибе или конзерва туњевине и салата дуга.
За салату је потребно: 1 шаргарепа, 1 шоља руколе, 2 шоље зелене салате, 1 супена кашика уља, 1⁄2 кашике лимуновог сока.
Припрема салате: поврће исећи на ситне комаде. Додати у чинију, прелити уљем и лимуновим соком и добро промешати састојке.
ДАН 2
Доручак: овсена каша са кивијем и орасима.
Потребно је: 1⁄3 шоље (30 г) овсених пахуљица, 100 мл воде/ биљног млека, 1 киви, 15 г грожђица, цимет.
Припрема: исећи киви на колутове. Овсене пахуљице прелити водом или биљним млеком. Додати у кашу воће и грожђице. Засладити циметом.
Ужина: сок од цвекле, јабуке и поморанџе.
Ручак: 150 г гриловане пилетине и салата.
За салату је потребно: 1 шоља купуса, 1⁄2 шоље шаргарепе, 1⁄2 шоље цвекле, 1 супена кашика уља. Припрема: изрендати поврће и зачинити са 1 супеном кашиком уља.
Вечера: 200 г гриловане пилетине, рибе или конзерва туњевине и салата дуга.
Потребно је за салату: 1 шаргарепа, 1 краставац, 1 шоља црвеног купуса, 1⁄2 празилука, 1 шоља зелене салате, 1 супена кашика уља, 1⁄2 кашике лимуновог сока.
Припрема салате: исецкати поврће, ставити у чинију, прелити уљем и лимуновим соком. Промешати и сервирати уз пилетину, рибу или туњевину.
ДАН 3
Доручак: овсена каша са мандаринама.
Потребно је: 1⁄3 шоље (30 г) овсених пахуљица, 100 мл воде/ биљног млека, 2 мандарине, 15 г грожђица, цимет.
Припрема: водом или биљним млеком прелити овсене пахуљице. Промешати. Додати комадиће мандарина и грожђице. Посути циметом.
Ужина: сок од цвекле, јабуке и грејпа.
Ручак: гриловано поврће (100 г гриловане црвене паприке, 100 г грилованих тиквица, 100 г плавог патлиџана) са коцкицама белог меса (200 г), свежа салата по избору.
Вечера: Цезар салата са туњевином.
За салату је потребно: конзерва туњевине, 2 парчета ражаног двопека, 50 г зелене салате, 100 г парадајза, 100 г паприке, 20 г фета сира, 20 г маслина, 2 кафене кашике уља, сок од лимуна и со.
Припрема: сипати туњевину у чинију. Додати претходно исецкано поврће, сир и парчиће двопека и маслине (целе или исецкане). Зачинити са 2 кафене кашике уља, соком од лимуна и соли.
ДАН 4
Доручак: овсена каша са јагодама.
Потребно је: 1⁄3 шоље (30 г) овсених пахуљица, 100 мл воде/ биљног млека, 1 шоља јагода, 15 г грожђица, цимет.
Припрема: исецкати јагоде на ситне комаде. Овсене пахуљице прелијте водом или биљним млеком. Додати воће и грожђице. На крају додати цимет.
Ужина: сок од цвекле, јабуке и шаргареп.
Ручак: 200 г грилованог пилећег белог меса и зимска салата.
За салату је потребно: 2/3 шоље броколија, 2/3 шоље карфиола, 20 мл воде, 15 г маслина без коштица, 2 сушена парадајза, 15 мл лимуновог сока, бели лук у праху, оригано, прстохват шећера, со.
Припрема: сво поврће ставити у чинију. Додати воду и лимунов сок. Промешати и зачинити.
Вечера: хладна салата.
Потребно је: 2 шоље исецкане зелене салате, 50 г црвеног лука, 1 конзерва туњевине (комади у саламури), 50 г куваног кукуруза, 20 г маслина, 30 г фета сира, 1 кафена кашика уља.
Припрема: добро промешати туњевину и поврће. Додати маслине и фета сир. Прелити уљем. Измикасати.
ДАН 5
Доручак: овсена каша са малинама.
Потребно је: 1⁄3 шоље (30 г) овсених пахуљица, 100 мл воде/ биљног млека, 1 шоља малина, 15г грожђица, цимет.
Припрема: промешати пахуљице са водом или биљним млеком. Додати воће, грожђице и посути циметом.
Ужина: сок од цвекле, јабуке, шаргарепе и целера.
Ручак: 150 г пилећег белог меса са броколијем и свежа салата по избору.
Потребно је за главни оброк: 150 г белог меса, 1 кафена кашичица уља, 1.5 шоља броколија, 50 мл киселе павлаке.
Припрема: месо лагано попржити на уљу. Кратко прокувати броколи па изблендирати заједно са павлаком. Прилог од броколија сервирати уз месо.
Вечера: туна салата.
Потребно је: 1,5 шоља микса зелене салате, руколе, спанаћа, 1 конзерва туњевине, 100 г црвене слатке паприке, 100 г парадајза, 100 г краставаца, 20 г маслина, 1 кафена кашика маслиновог уља, лимунов сок, хималајска со.
Припрема: исецкати поврће, сјединити са туњевином, додати маслине. Прелити лимуновим соком па зачинити хималајском соли.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ