Сваког јутра уз доручак, Кејт Мидлтон конзумира зелени смути препун витамина и хранљивих материја
Њено омиљено здраво пиц́е садржи, између осталог, кељ, спирулину, мачу, спанац́, римску зелену салату и воће. Бивша краљевска нутриционисткиња Џенифер Ханвеј говорила је о предностима овог зеленог смутија, рекавши да може да помогне у "постизању бољег изгледа коже".
- Можете потрошити стотине и стотине фунти на третмане коже, производе и негу лица, али ако се не храните како треба, никада нец́ете моц́и да искористите њене предности, јер ми смо оно што једемо - објаснила је она и додала:
- Размишљајте о својој исхрани као о градивним блоковима вашег тела. Исхраном је дефинитивно могуц́е постиц́и бољу и здравију кожу.
Нутриционисткиња је истакла да смути који Кејт пије има мноштво антиоксиданата, витамина, минерала и влакана.
- Све од кеља до лиснатог зеленила је заиста одличан извор хранљивих материја. Овај смути је препун антиоксиданата који се боре против оштец́ења слободних радикала и токсина из животне средине који краду наш природни сјај - рекла је Џенифер.
Стручњаци су поделили рецепт за зелени смути са крушком, ђумбиром и авокадом који може помоц́и женама да постигну природни сјај и остану у доброј форми. Здрави смутији могу да смање потребу за грицкањем између оброка, тако што чине да се дуже осец́амо ситим.
Зелени смути са крушком, ђумбиром и авокадом
Састојци:
- 200 мл кокосове воде
- Пола ољуштеног авокада
- Једна зрела крушка са семенкама, исецкана
- Једна кашика свеже цеђеног сока од лимуна
- Једна шака спанац́а
- Један цм корена ђумбира, исецканог
- Два свежа коријандера, по жељи
Време припреме: 10 минута
Време кувања: пет минута
Припрема:
Убаците све у блендер за смути и умутите.
Уз овај смути, Кејт за доручак воли да једе овсену кашу која је дуго држи ситом и даје јој довољно енергије за све обавезе око троје деце и краљевских дужности, али и за вежбање.
"Овас може бити одлично гориво за вежбање, јер ослобађа енергију током целог тренинга", објаснили су нутриционисти.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ