Svakog jutra uz doručak, Kejt Midlton konzumira zeleni smuti prepun vitamina i hranljivih materija
NJeno omiljeno zdravo piće sadrži, između ostalog, kelj, spirulinu, maču, spanać, rimsku zelenu salatu i voće. Bivša kraljevska nutricionistkinja Dženifer Hanvej govorila je o prednostima ovog zelenog smutija, rekavši da može da pomogne u "postizanju boljeg izgleda kože".
- Možete potrošiti stotine i stotine funti na tretmane kože, proizvode i negu lica, ali ako se ne hranite kako treba, nikada nećete moći da iskoristite njene prednosti, jer mi smo ono što jedemo - objasnila je ona i dodala:
- Razmišljajte o svojoj ishrani kao o gradivnim blokovima vašeg tela. Ishranom je definitivno moguće postići bolju i zdraviju kožu.
Nutricionistkinja je istakla da smuti koji Kejt pije ima mnoštvo antioksidanata, vitamina, minerala i vlakana.
- Sve od kelja do lisnatog zelenila je zaista odličan izvor hranljivih materija. Ovaj smuti je prepun antioksidanata koji se bore protiv oštećenja slobodnih radikala i toksina iz životne sredine koji kradu naš prirodni sjaj - rekla je Dženifer.
Stručnjaci su podelili recept za zeleni smuti sa kruškom, đumbirom i avokadom koji može pomoći ženama da postignu prirodni sjaj i ostanu u dobroj formi. Zdravi smutiji mogu da smanje potrebu za grickanjem između obroka, tako što čine da se duže osećamo sitim.
Zeleni smuti sa kruškom, đumbirom i avokadom
Sastojci:
- 200 ml kokosove vode
- Pola oljuštenog avokada
- Jedna zrela kruška sa semenkama, iseckana
- Jedna kašika sveže ceđenog soka od limuna
- Jedna šaka spanaća
- Jedan cm korena đumbira, iseckanog
- Dva sveža korijandera, po želji
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: pet minuta
Priprema:
Ubacite sve u blender za smuti i umutite.
Uz ovaj smuti, Kejt za doručak voli da jede ovsenu kašu koja je dugo drži sitom i daje joj dovoljno energije za sve obaveze oko troje dece i kraljevskih dužnosti, ali i za vežbanje.
"Ovas može biti odlično gorivo za vežbanje, jer oslobađa energiju tokom celog treninga", objasnili su nutricionisti.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU