Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

АКО ЈЕДЕТЕ ОВЕ НАМИРНИЦЕ ОТОПИЋЕТЕ САЛО: Имају скроз необичан ефекат, а укусне су

Иако се вечера као последњи оброк током дана често протерује из дијета, постоје и оне пожељне вечере - које убрзавају метаболизам и помажу мршављењу. Ако сте усред дијете, немојте занемарити важност вечере.

1728392824_shutterstock_2473840867.jpg
Oglas

Познато је да је доручак најважнији оброк у дану, али и вечера игра важну улогу у исхрани. Последњи оброк у дану може играти важну улогу у процесу мршављења ако једете одређену храну. Ваше тело ће наставити да сагорева калорије док спавате. Ево шта треба да укључите у своју исхрану за вечерњи оброк.

Шта да једете за вечеру да бисте сагоревали калорије целу ноћ?


Одржавање калоријског дефицита је ефикасан метод који вам може помоћи да изгубите тежину. Међутим, у исто време, одабир праве хране за вечеру може довести до великих предности за ваш метаболизам и губитак тежине.

Да бисте разумели како ваша исхрана може утицати на ваше тело да настави са сагоревањем калорија након оброка, морате да знате који је термички ефекат хране, познат као ТЕФ.

Термички ефекат се односи на енергију коју ваше тело користи за обраду и метаболизам хране коју једете. Према нутриционистима, неким хранљивим састојцима потребно је више енергије да би се пробавили, апсорбовали и метаболисали.
Од свих намирница, протеини имају већи термички ефекат од масти или угљених хидрата.

То значи да протеини убрзавју метаболизм. У основи, неке од калорија у храни коју једете користе се у процесу варења и апсорпције.

Протеини изазивају већи ТЕФ у телу, око 20–30% енергетског садржаја унесених протеина, у поређењу са угљеним хидратима (5–10%) и мастима (0–3%).

„Термички ефекат једења је око 10 процената вашег метаболизма у мировању“, каже др Марк Д. Хауб, професор исхране на Универзитету Канзаса. „Међутим, многи фактори могу утицати на то, укључујући време оброка“, додао је Хауб.

Коју храну укључити у мени за вечеру


Стручњаци вам говоре шта да једете за вечеру да бисте сагоревали калорије целу ноћ. Добра опција за вечеру за метаболичке предности јесте оброк богат протеинима. Нутриционисти препоручују одабир немасних протеина као што је пилетина на жару упарена са влакнастим поврћем као што је броколи.

Обе намирнице су богате хранљивим материјама и такође имају висок термички ефекат. Дакле, њихово конзумирање може стимулисати ваше тело да сагорева калорије чак и након оброка, када тело мирује. Препоручљиво је да храну спремате на роштиљу или у рерни, како би се одржала њена нутритивна вредност.

Дијета са високим садржајем протеина је такође повезана са повећаном ситошћу. Такође је познато да протеини пружају додатну помоћ када је у питању природни губитак тежине.

Порција средње печених пилећих прса садржи око 26 грама протеина. Ако у тај тањир додате шољу куваног броколија, добићете додатних 5 грама влакана и још 4 грама протеина.

Броколи се сматра једном од намирница које обезбеђују највећи унос влакана за тело. Такође је препоручена храна за здрав и светао тен. Поврће доприноси додатном садржају воде у телу, а то вам може помоћи да се осећате сито током дужег временског периода.

Сенса 

Бонус видео: 

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas