Уживајте у неочекиваним пенастим укусима.
Уколико до сада никада нисте ишли у Напуљ, доносимо вам укусе југа Италије у једном колачу...
Прочитајте још: Предлог за данашњи РУЧАК - БОСАНСКИ лонац: Јело пуно витамина идеално за ЦЕЛУ породицу (РЕЦЕПТ)
Састојци:
- 180 грама гриза
- 500 грама млека
- 300 грама воде
- 210 грама шећера
- 250 грама рицотте (собне температуре)
- 3 јаја (собне температуре)
- 50 грама маслаца
- корице 2 поморанџе
- корице 2 лимуна
- 2 ванилин шећера
- мало ароме ванилије
- шећер у праху за посипање
Припрема:
У дубљој посуди помешајте млеко, воду, маслац, 40 грама шећера, 1 ванилин шећер и мало ароме ванилије. Додајте и целу корицу (у комаду) 1 поморанџе и 1 лимуна. Загрејте до врења. Сипајте тада гриз па уз мешање варјачом кувајте неколико минута, док се згусне. Тек тада уклоните корицу лимуна и поморанџе, али битно је да се кувају цело време са кремом како би пустили више ароме. Крему охладите на собној температури. Хлађење можете убрзати ако крему пребаците у другу посуду и ставите у већу посуду с хладном водом.
Прочитајте још: ЛЕЊА ПИТА према бакином рецепту: Направите брз колач за почетак недеље (ФОТО/ВИДЕО)
Јаја пенасто умутите са остатком шећера, ванилин шећером и нарибаном корицом 1 лимуна и 1 поморанџе.
Охлађен крем са гризом помешајте са рицоттом, користите миксер, средњу брзину. Додајте тада и смесу са јајима па наставите мутити миксером, средњом брзином, док се све не повеже у једноличну смесу.
Смесу излијте у калуп промера око 20 центиметара, који сте премазали маслацем и обложили масним папиром.
Прочитајте још: Укусан и ароматичан начин припреме зимнице: Зачините КИСЕЛЕ КАСТРАВЧИЋЕ најбољом комбинацијом биљака
Пеците у унапред загрејаној пећници на 175 степени око 50 минута, док површина не постане хрскава и лагано попуцана. Охлађени колач извадите из калупа и поспите шећером у праху.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ