Уколико сте у последњој недељи пре Ускрса на посту на води, онда је ово рецепт за вас
Укусни какао колач припрема се за само 20 минута, а одличан је избор за оне који посте на води.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Да ли можете да ПРОЧИТАТЕ текст са слике? Тестирајте моћ опажања
Састојци:
- 2 чаше шећера од 200 милилитара
- 2 чаше воде од 200 милилитара
- 2 и по чаше брашна
- 1 прашак за пециво
- 1 кашика какаоа
- 1 кашичица цимета
- 3 кашике џема
Састојци за прелив:
- 2 кашике какаоа
- 1 кашика шећера
- 1 ванилин шећер
- мало воде
Припрема:
Помешати воду са шећером и добро измутити. Додати остале састојке и умутити. Излити у плех, обложен папиром за печење и пећи на 200 степени, у загрејаној рерни.
ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Место где се КУПАЈУ ВИЛЕ И ВЕЧНО ВЕЗУЈУ ЗАЉУБЉЕНЕ: На овом месту ствара се један од НАЈВЕЋИХ ВОДОПАДА у Србији
Када колач буде готов направити прелив. У шерпицу сипати какао, шећер и ванилин шећер, затим додати воду, тек толико да се смеса умути. Ставити на ринглу и уз константно мешање загрејати док се не згусне. Прелити колач одмах.
БОНУС ВИДЕО:
ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ