Јул и август миришу на џемове које су наше баке и мајке припремале....
Нема добрих домаћих крофни, ни палачинки без правог, ручно прављеног џема од кајсија по традиционалним рецептима који смо наследили од наших бака...
Састојци:
1600 грама кајсија
1 кесица густина (фиксера за џемове)
700 грама шећера
Припрема:
Кајсије оперите, извадите коштице и исеците на половине или коцкице. Фиксатор за џемове промешајте са шећером, потом додајте у воће и добро промешајте. Можете их изгњечити рукама, како би кајсије опустиле сок који је неопходан за кување.
Воћну масу уз стално мешање закувајте на јакој ватри.
Прочитајте још: СМООТХИЕ дијета је ваш најбољи избор овог лета: За 21 дан до 7 КИЛОГРАМА мање
Док кувате, скидајте пену и одмах потом сипајте у теглице. Затворите их поклопцима с навојем, окрените наопачке и пустите да одстоје отприлике 5 минута на поклопцу. Процес кувања џема траје око 40 минута.
Бонус видео:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ