Да ли постоје укуснији слаткиши од оних са комбинацијом рума и чоколаде.
Чоколадне штанглице са укусом рума враћају нас на детињство и оне чоколадице у којима смо уживали у нашем одрастању. Доносимо вам савршен рецепт који можете испробати у свом дому и направити укусне штанглице по мери вих укућана.
Прочитајте још: "Затруднела сам два пута у 5 дана - моја деца су рођена истог дана, али нису близанци"
Састојци:
- 100 гарама урми без коштице
- 50 грама сувих шљива без коштице
- 100 грама сирових бадема
- 50 грама бланшираног кикирикија
- 2 сировог какаа у праху
- 1 пуна кашичица кокосовог уља
- 2 кашике ароме рума
- 1/4 кашичице мушкантног орашчића
- 1/4 кашичице цимета
Састојци за глазуру:
Прочитајте још: Био је врло дрзак и смео, а увек је држао до своје речи: Да ли знате ко је био српски Робин Худ?
- 80 грама црне чоколаде, 85% какаао
- ашичица кокосовог уља
Припрема штанглица:
У блендеру самлети бадеме и кикирики па додати остале састојке и све сјединити тако да се добије лепљива смеса. Уколико урме буду сувље, додати мало воде да се смеса боље повеже.
Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)
Утиснути у правоугаони калуп и оставите кратко у замрзивачу да се стегне. Отопити чоколаду са кокосовим уљем. Исећи штанглице и прелити припремљеном глазуром. Оставити у фрижидеру да се глазура стегне.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ