Da li postoje ukusniji slatkiši od onih sa kombinacijom ruma i čokolade.
Čokoladne štanglice sa ukusom ruma vraćaju nas na detinjstvo i one čokoladice u kojima smo uživali u našem odrastanju. Donosimo vam savršen recept koji možete isprobati u svom domu i napraviti ukusne štanglice po meri vih ukućana.
Pročitajte još: "Zatrudnela sam dva puta u 5 dana - moja deca su rođena istog dana, ali nisu blizanci"
Sastojci:
- 100 garama urmi bez koštice
- 50 grama suvih šljiva bez koštice
- 100 grama sirovih badema
- 50 grama blanširanog kikirikija
- 2 sirovog kakaa u prahu
- 1 puna kašičica kokosovog ulja
- 2 kašike arome ruma
- 1/4 kašičice muškantnog oraščića
- 1/4 kašičice cimeta
Sastojci za glazuru:
Pročitajte još: Bio je vrlo drzak i smeo, a uvek je držao do svoje reči: Da li znate ko je bio srpski Robin Hud?
- 80 grama crne čokolade, 85% kakaao
- ašičica kokosovog ulja
Priprema štanglica:
U blenderu samleti bademe i kikiriki pa dodati ostale sastojke i sve sjediniti tako da se dobije lepljiva smesa. Ukoliko urme budu suvlje, dodati malo vode da se smesa bolje poveže.
Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)
Utisnuti u pravougaoni kalup i ostavite kratko u zamrzivaču da se stegne. Otopiti čokoladu sa kokosovim uljem. Iseći štanglice i preliti pripremljenom glazurom. Ostaviti u frižideru da se glazura stegne.
BONUS VIDEO:
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU