Захваљујући овом поврћу, ајвар ће добити посебан укус.
Приближило се време за спремање зимнице. Паприке се увелико купују и пеку, како би се припремио ајвар.
Иако већина дмаћица има свој традиционални рецепт коег се придржавају, понекад је добро мало експериментисати и додати неке друге зачине, или убацити ново поврће.
Прочитајте још: Пар КОРИСНИХ САВЕТА које свако треба да зна: Како спремити најсочнији ПИЛЕЋИ ФИЛЕ?
У ајвар се може додати плави патлиџан, бели лук или љута паприка, али најпикантнији тајни састојак је свакако рен.
Уколико волите зачињено, обавезно пробате да направите ајвар са реном. Такође, не морате да мењате свој основни рецепт уколико то не желите. Довољно је само да додате мало рена у неколико тегли ајвара.
Рецепт за ајвар са реном
Испеците и ољуштите паприке као по обичају. Потом исецкајте или их самељите, па упржите на рингли или пажљиво испеците у рерни, мешајући и додајући уље.
На половини спремања паприка додајте со, и тек на крају, кад је време да сипате есенцију, нарендајте мању количину рена (на 3 кг паприка, иде око 300 гр рена) и умешајте у ајвар.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ