Zahvaljujući ovom povrću, ajvar će dobiti poseban ukus.
Približilo se vreme za spremanje zimnice. Paprike se uveliko kupuju i peku, kako bi se pripremio ajvar.
Iako većina dmaćica ima svoj tradicionalni recept koeg se pridržavaju, ponekad je dobro malo eksperimentisati i dodati neke druge začine, ili ubaciti novo povrće.
Pročitajte još: Par KORISNIH SAVETA koje svako treba da zna: Kako spremiti najsočniji PILEĆI FILE?
U ajvar se može dodati plavi patlidžan, beli luk ili ljuta paprika, ali najpikantniji tajni sastojak je svakako ren.
Ukoliko volite začinjeno, obavezno probate da napravite ajvar sa renom. Takođe, ne morate da menjate svoj osnovni recept ukoliko to ne želite. Dovoljno je samo da dodate malo rena u nekoliko tegli ajvara.
Recept za ajvar sa renom
Ispecite i oljuštite paprike kao po običaju. Potom iseckajte ili ih sameljite, pa upržite na ringli ili pažljivo ispecite u rerni, mešajući i dodajući ulje.
Na polovini spremanja paprika dodajte so, i tek na kraju, kad je vreme da sipate esenciju, narendajte manju količinu rena (na 3 kg paprika, ide oko 300 gr rena) i umešajte u ajvar.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU