На посебан начин припрема ову посластицу
Откривамо како да наравите праву енглеску чајанку. Колач који се служи уз чувени енглески напитак припрема шеф кухиње краљевске породице. Веома је једноставно, а успећете ако пажљиво пратите следеће кораке.
Прочитајте још: Никада не бацајте кору поморанџе, јер уз помоћ ње можете решити МНОГЕ СТВАРИ
Састојци:
225g путера или маргарина истопљеног на собној температури
225g шећера у праху
4 јаја
Фил:
Џем, шлаг, свеже шумско воће или лимунов сок, 2 кашичице ванилин шећера, 225g брашна, млеко
Припрема:
1. Загрејте рерну на 180 степени
2. Ставите папир за печење на плех
3. Промешајте путер и шећер заједно у чинији
4. Разбијте јаја и додајте ванилин шећер
5. Додајте брашно и мало млека ако је потребно да бисте добили тесто
Прочитајте још: Барена ЈАЈА смо правили сто пута, али нисте знали да их можете спремити и БЕЗ КУВАЊА
6. Распоредите пажљиво тесто у плех
7. Пеците 20 или 25 минута док не кора не потамни
8. После печења оставите кору да одмори пет минута и оставите са стране да бисте је после пресекли по средини
9. Намажите коре џемом, шлагом, свежим шумским воћем или лимуновим соком и спојите их.
Прочитајте још: Сви је ИМАМО у кухињи: НАМИРНИЦА која ТОПИ МАСТИ и доводи до ВИТКОГ СТРУКА