Oglas
· · Komentari: 0

DIJETA 5 DANA: Idealno rešenje ukoliko želite da se otarasite sala sa stomaka za kratko vreme

Da li imate problem sa viškom masti na stomaku? Stručnjak veruje da je petodnevna dijeta odličan način da se izgubi težina i podmladi organizam

1725357873_Foto-Shutterstock-stomak.jpg
Foto: Shutterstok
Oglas

Ako jednostavno ne možete da se rešite sala na stomaku, dijeta 5 dana' bi mogla biti odlična opcija za vas - rezultati dolaze brzo, a proces je siguran i dobro osmišljen. Profesor Valter Longo, direktor Instituta za dug život, osmislio je zanimljiv i izuzetno efikasan koncept mršavljenja. To je 5-dnevna dijeta koja nudi brze i sigurne rezultate mršavljenja. Otkrio je da određene vrste ishrane mogu da aktiviraju matične ćelije i stimulišu regeneraciju i podmlađivanje više organa, čime se može smanjiti rizik od mnogih bolesti.

NJegov prepoznatljivi dnevni plan obroka, u kombinaciji sa tehnikama praktikovanja povremenog posta, pokazao je izvanredne rezultate u laboratorijskim i kliničkim ispitivanjima. Dr Džejson Fang se slaže da post nije nešto na šta je naše telo naviklo: "Naša tela su dizajnirana za gladovanje, zbog čega imamo telesne masti.

Brza petodnevna dijeta (5D dijeta) ima elemente posta, što je rezultat smanjenog broja kalorija dozvoljenih tokom 5 dana. Radi se o tome da je prvog dana dozvoljeno uneti 1.100 kalorija, a ostalih dana samo 800.

Povrće i niskokalorično voće su osnova ovog plana ishrane, a tokom tih 5 dana se ne preporučuje intenzivno vežbanje. Naravno, dozvoljeno je lagano hodanje, pilates ili joga.

Ovo je primer jelovnika za 5-dnevnu ishranu, a kalorijski unos se mora prilagoditi planiranom.

Dan 1

Doručak: Smuti od bobica (maline, borovnice, kupine) sa mešavinom celera, krastavca, pola avokada i jedne urme.

Ručak: Kajgana sa tofu sirom, spanać sa avokadom, servirano sa kinoom.

Večera: Tikvice, brokoli i šargarepa na pari sa sosom od đumbira i kikirikija.

Dan 2

Doručak: Smuti od spanaća, zelenih jabuka, celera, krastavca i malo limunovog soka.

Ručak: Salata od kinoe sa čeri paradajzom, krastavcem, avokadom i semenkama bundeve.

Večera: Začinjeno povrće kuvano na pari (paprika, tikvice, pečurke) sa pireom od šargarepe.

Dan 3

Doručak: Smuti od borovnica, spanaća, krastavca, pola avokada i čia semenki.

Ručak: Pečurke na roštilju sa kinojom i salatom od svežeg povrća (zelena salata, paradajz, krastavac).

Večera: Prokelj i karfiol na pari sa sosom od limuna, belog luka i maslinovog ulja.

Dan 4

Doručak: Smuti od kupine, zelena salata, celer, krastavac i jedna urma.

Ručak: Salata od spanaća, avokada, orašastih plodova (orasi, bademi) i čeri paradajza.

Večera: Dinstano povrće (tikvice, patlidžan, pečurke) sa miso pastom i sosom od đumbira.

Dan 5

Doručak: Smuti od malina, celera, krastavca i soka od limete.

Ručak: Salata od kinoe sa pečenim leblebijem, avokadom, spanaćem i maslinama.

Večera: Kuvano povrće (brokoli, šargarepa, tikvice) sa sosom od đumbira i kikirikija.

*Pre uvođenja promena u ishranu, neophodno je konsultovati se sa lekarom.

(Sensa.hr)

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas