Cilj detoksikacije je da se telo očisti od toksina koji su se nagomilili u organizmu.
Tokom proteklih meseci većina nas je unosila tešku i jaku kaloričnu hranu, a sada je vreme da uradimo prolećeni detoks organizma koji pomaže da se telo vrati u prirodnu ravnotežu, podiže energiju i poboljšava zdravlje.
Pročitajte još: Riznica vitamina i minerala, a nepravedno je u senci "crnog kolege"
Detoksikacija započinje na tanjiru. Povrće koje se svakog dana mora naći na našem jelovniku je lisnato zeleno povrće, korenasto povrće bogato vlaknima i vitaminima, luk i beli luk koje povećava sposobnost jetre da neutrališe toksine.
Povećajte unos magnezijuma kroz konzumaciju spanaća, blitve, orašaste plodove..Magnezijum opušta mišiće pa može delovati opuštajuće i na creva, a samim tim skraćuje izloženost organizma toksinima.
Foto: Pixabay
Pročitajte još: Zašto je JOGURT jedna od ključnih namirnica za razvoj IMUNITETA?
Adekvatan unos tečnosti je neophodan u borbi protiv toksina. Tečnost se može unositi kroz konzumaciju supa, čajeva, sokova, i naravno vode. Važno je uneto dve litre tečnosti dnevno i to između obroka, a ne tokom jela. Za dodatno čišćenje organizma svakodnevno pijte čaj od maslačka.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU