Циљ детоксикације је да се тело очисти од токсина који су се нагомилили у организму.
Током протеклих месеци већина нас је уносила тешку и јаку калоричну храну, а сада је време да урадимо пролећени детокс организма који помаже да се тело врати у природну равнотежу, подиже енергију и побољшава здравље.
Прочитајте још: Ризница витамина и минерала, а неправедно је у сенци "црног колеге"
Детоксикација започиње на тањиру. Поврће које се сваког дана мора наћи на нашем јеловнику је лиснато зелено поврће, коренасто поврће богато влакнима и витаминима, лук и бели лук које повећава способност јетре да неутралише токсине.
Повећајте унос магнезијума кроз конзумацију спанаћа, блитве, орашасте плодове..Магнезијум опушта мишиће па може деловати опуштајуће и на црева, а самим тим скраћује изложеност организма токсинима.
Фото: Пиxабаy
Прочитајте још: Зашто је ЈОГУРТ једна од кључних намирница за развој ИМУНИТЕТА?
Адекватан унос течности је неопходан у борби против токсина. Течност се може уносити кроз конзумацију супа, чајева, сокова, и наравно воде. Важно је унето две литре течности дневно и то између оброка, а не током јела. За додатно чишћење организма свакодневно пијте чај од маслачка.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ