Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВЕ СТВАРИ УВЕК ТРЕБА ДА ОСТНУ ТАЈНЕ: Срећа воли тишину, а постоји савршен начин да олакшате душу

Није сваки детаљ вашег живота вредан дељења; понекад се ухо које слуша претвара у брбљива уста - 5 важних ствари које треба чувати у тајности.

1725868654_shutterstock_2249246317.jpg
Пхото:Схуттерстоцк
Oglas

Срећа воли тишину и личну тајну. То у преводу значи да да не би требало да делите сваки детаљ свог живота са свима. Јер понекад се ухо које слуша претвара у брбљива уста. Чувајте своје тајне за себе. Никога тако не лажете - постоје само неке ствари које је боље чувати у тајности. Ако са свима разговарате о личним подацима са свима, посебно о осетљивим питањима, то обично доводи до фрустрације и може чак наштетити вашој репутацији и односима.

Ево 5 важних ствари које треба чувати у тајности, а прочитајете и у којих је 6 ситуација боље ћутати.

1. Ваше најдубље мисли


Ваша уверења о одређеним темама треба да остану лична. Износећи своје најдубље мисли и уверења о осетљивим темама као што су живот, смрт, политика или религија јавним, ризикујете да изазовете различите реакције и потенцијалне сукобе.

Ваше мисли су ваше тумачење света, а не објективна истина. На пример, ако имате јединствене или неконвенционалне погледе на духовност, отворено изражавање ових мисли може отуђити оне који имају другачија уверења. Уместо тога, може створити баријеру између себе и других. Задржавање таквих уверења за себе ће помоћи у одржавању мира и спречавању непотребних расправа. Штавише, неки људи могу користити ваше мисли против вас, посебно у професионалном окружењу где различита мишљења могу довести до сукоба или пристрасности.

За вођење дневника и размишљање о вашим личним уверењима и размишљањима, брзински дневник може бити одличан алат за одржавање ваших мисли организованим и приватним.

2. Ваше доброчинство


Помагање другима и учешће у добротворним акцијама су хвале вредни, али су вреднији када се раде без тражења признања. Када људи виде ваше добротворне акције као себичне, то може поткопати позитиван утицај ваших поступака и довести до скептицизма у вези са вашим правим намерама.

На пример, ако донирате у добротворне сврхе и одмах то објавите на друштвеним мрежама, неки ће можда помислити да тражите похвалу, а не да искрено желите да помогнете. Уместо тога, размислите о томе како можете додати вредност животима људи, а да притом останете анонимни. Овај приступ не само да одржава интегритет ваших поступака, већ вам такође омогућава да се фокусирате на циљ који подржавате, а не на себе као појединца.

3. Ваши циљеви


Чувајте своје планове марљиво док их не остварите. Објављујући своје циљеве и тежње јавности, отварате врата другима да критикују, ометају или чак саботирају ваше напоре. Изношење ваших планова може довести до тога да други украду ваше идеје и запуше све рупе које сте превидели.

На пример, ако имате јединствену пословну идеју и поделите је прерано, неко други може узети ваш концепт и применити га брже и ефикасније, због чега ћете пожалити што сте отворени. Штавише, стално причање о својим плановима без предузимања акције може створити лажни осећај постигнућа, чинећи вас мање мотивисаним да заиста постигнете своје циљеве. Чување ваших амбиција у тајности помоћи ће вам да задржите фокус и одлучност, осигуравајући да радите на њима без непотребног спољног притиска или ометања.

4. Ваш начин живота


Неке детаље вашег животног стила, као што су ваш сексуални живот, верска уверења или лоше навике најбоље је чувати у тајности, осим ако не верујете особи са којом разговарате. Откривање ових интимних детаља може довести до непотребних расправа, пресуда и емоционалних превирања ако се други не слажу са вашим изборима или користе информације против вас.

На пример, разговор о личним односима или начину живота на послу може довести до оговарања и потенцијално оштетити вашу професионалну репутацију. Чак и међу вашим пријатељима, неће сви разумети или прихватити ваш начин живота , што ће довести до затегнутих односа. Одржавање приватних аспеката вашег живота помаже вам да задржите контролу над својим личним наративом и штити вас од неоправданих критика или неспоразума.

Дневник приватности је одличан ресурс који вам помаже да приватно управљате својим личним подацима и водите евиденцију о томе шта да делите, а шта да чувате.

5. Породични сукоби


Непоштовање и неразумно је делити породичне сукобе са другима. Ово вас обезвређује као особу и може изазвати подсмех и осуду ваше породице. Често се такве приче преносе и искривљују све док се истинита прича потпуно не промени, узрокујући даљу штету и неспоразуме.

На пример, дељење детаља о породичном сукобу или спору може да доведе до оговарања, а пре него што то схватите, проблеми ваше породице ће постати јавно познати, о њима ће се расправљати и оценити људи изван вашег круга. То може створити негативну слику о вашој породици и погоршати ваше односе. Породична питања се најбоље решавају у границама вашег дома и вољених, где се боље разумеју контекст и нијансе и где постоји истинска жеља да се конфликти решавају, а не да се искористе. Отвореност и искреност су вредне особине, али је подједнако важно препознати границе онога што треба делити, а шта приватно.

Заштита ваших најдубљих мисли, добротворних активности, личних циљева, детаља о животном стилу и породичних проблема може вам помоћи да одржите свој интегритет, заштитите своје односе и сачувате душевни мир. Увек размислите о потенцијалним последицама откривања поверљивих информација и покушајте да неке аспекте свог живота очувате приватним како бисте осигурали своје благостање и добробит других.

Сенса 

Бонус видео: 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas