Најмлађи би требало да избегавају брзу храну, јер она може да остави трајне последице на њихове интелектуалне способности.

Уколико малишани млађи од три године уносе превише чипса, кекса и пица, пет година касније могу да испоље нижи коефицијент интелигенције.
Прочитајте још: ТРИ разлога зашто су БАЈКЕ боље од цртаних филмова
Ово су показала истраживања Универзитета у Бристолу која су обухватила 14 хиљада најмлађих.

Истраживачи су истовремено пратили и децу која су јела кувана јела, воће и поврће. Ови малишани нису имали никаквих проблема, за разлику од вршњака којима је давана брза храна.
После треће године успорава се развој мозга, а поготово ако се храни мастима и шећерима.
Мозак у прве три године најинтензивније расте, а храна препуна масти и шећера има премало витамина и других корисних састојака. То мозгу онемогућава да достигне свој оптимални ниво.
Прочитајте још: Постоје ТРИ кључне реченице које треба да кажете детету да би постало ГЕНИЈЕ
Занимљиво је да неадекватна исхрана не оставља негативне последице на децу између четири и седам година. После треће године развој мозга се успорава, па храна нема превелики утицај на њега - објашњава др Полин Емет, члан истраживачког тима.