Поврће које најчешће припремамо лети су тиквице. Захвале су за спремање јер се могу направити на различите начине и одговарати свачијем укусу.
Богате су витаминима А, Б, Б3, Ц, Е и минералима, калцијумом, фосфором, калијумом, магнезијумом, гвожђем и натријумом.
Прочитајте још: НА НАЈЛЕПШОЈ ПЛАЖИ СОМА БЕЈА: Изван буке и гужве, парче раја умочено у Црвено море (ФОТО)
Тиквице су погодне за уклањање холестерола, побољшање крвне слике, подизање расположења, јачање имунитета и ублажавање умора. Ово поврће позитивно делује на људе који имају проблема са желуцем, срцем, бубрезима и јетром.
Богате су витаминима и минералима!
Прочитајте још: БЛАГОРОДНА СВОЈСТВА: 4 занимљиве ситуације у којима можете користити јабуке
Зашто треба јести тиквиве:
- Јачање имунитета
Витамина А има највише у тиквицама, а он доприноси јачању целокупног здравља и физичког и психичког. Побољшава расположење и смањује умор.
2. Шећер у крви
Храна с ниским уделом угљених хидрата значајно утичу на снижавање шећера и инсулина у крви. Осим тога, влакна из тиквица доприносе стабилизацији шећера и превенцији његових скокова након оброка.
Прочитајте још: СВИ ПРОБЛЕМИ С МАСКОМ: Нови трикови против магљења наочара и савети за већу удобност током ношења
3. Кардиоваскуларно здравље
Због калијума који садрже тиквице су добре за рад кардиоваскуларног система. Овај елемент једна је од најважнијих супстанци за правилно функционисање срца. Због тога ово поврће треба користити, како у превентивне сврхе, тако и код људи који имају проблема са кардиоваскуларним системом.
Прочитајте још: У ОВОЈ ЧАШИ се налази најбољи ЛЕК против ОТИЦАЊА ногу које лети многе муче
4. Губљење килограма
Редовно коришћење тиквица у исхрани доприности бржем губитку килограма. Богате су водом и имају мало калорија и изативају бржи осећај ситости. Људи који пате од надимања треба да у свој јеловник укључе тиквице јер мала количина тиквица може лако уклонити вишак течности из организма
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈБУКУ