Последња истраживања израелских научника показала су да заправо пробиотици нису толико делотворни...
Пробиотици, као храна која садржи добре бактерије скоро па бескорисни, показали су научници са Института Weizmann детаљно анализирајући шта се догађа у нашем организму када конзумирамо пробиотике.
Прочитајте још: Останимо ВИТАЛНИ и ЗДРАВИ: Ово су разлози због којих је важна ШЕТЊА након ОБРОКА
Научници су посмартали места где су се бактерије успешно наталожиле и да ли су довеле до неких промена у активностима црева.
Прочитајте још: ЛЕА зна највећу ТАЈНУ и за све људе има САМО ЈЕДАН САВЕТ
Резултати су показали да су у половини случајева добре бактерије ушле кроз ушну шупљину, али и директно изашле на другу страну. У осталим случајевима су се кратко задржале у пробавном систему пре него што су их прегазили наши сопствени микроби самог организма.
Прочитајте још: Слабост, смањена отпорност организма, прехладе: Шта се дешава ако нам НЕДОСТАЈЕ ГВОЖЂЕ
Руководиоци студије тврде да је стога погрешно очекивати да ће готов пробиотик подједнако добро деловати на све. Тако ће се пробиотици у будућности потенцијално кројити према потребама индивидуалних пацијената, тврде у закључку своје студије.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ