На овај начин ову намирницу претварате у отров
Мед је јако здрава намирница али у његовом конзумирању не би требало претеривати. Светски стручњаци из области здраве исхране не препоручују да млади узимају више од две до три кашичице овог слатког нектара дневно. За особе које пате од одређених болести не препоручује се више од једне кашике у току дана.
Гојазне особе и оне које болују од дијабетеса, атеросклерозе или хипертензије треба да буду опрезни код уноса ове намирнице.
Поред овога, нутриционисти упозоравају да је алергија на мед јако честа и да свако може бити алергичан, без обзира на узраст.
Фото: Унспласх
Још једна ствар коју многи раде када користе мед, може бити веома погрешна. Наиме, већина мед додаје у кључалу воду. Зашто ово није исправно?
Прочитајте још: Омиљена летња посластица има и лековито дејство: Ево у превенцији којих болести је ДИЊА одлична
Ако се мед дода у кључалу воду, он губи корисна својства и производи отров. Ако припремате чај, никако немојте да га стављате у кључалу воду, већ кад се прохлади и кад је тек топао. Температура воде не би требало да прелази 40 степени Целзијуса.
„Мед производи диоксометил супстанцу у кључалој води, а то је отров“, напомињу стручњаци.
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ