Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Шта је здрава замена за шећер? Замените га двема укусним намирницама

Ако волите слатко и не желите да претерујете, можда сте у потрази за најздравијим заменама за шећер које ће вам омогућити да уживате у малој посластици, али без скока шећера у крви

1707829006_shutterstock_1612842349.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Постоје неке алтернативе за шећер које ће вам помоћи да смањите унос шећера, а да притом не жртвујете сву ту слаткоћу коју волите.

Дијететичар и нутрициониста Ким Шапира, каже да шећер може бити део исхране, али у умереним количинама. Он препоручује да се не фокусирате на потпуно ограничавање шећера, већ да посматрате како то једете, пише Реал Симпле.

- Рођенданска торта за рођендан је увек добра идеја, већи проблем је када рођенданска торта постане свакодневна навика. Најбоље што можемо да урадимо је да у исхрану додамо више воћа и поврћа, влакана и ферментисане хране.

Одлучите се за природне заслађиваче као што су јаворов сируп и мед

- Ако тражите опцију да замените шећер, јаворов сируп, агава и мед би требало да буду на вашој листи, јер су често мање обрађени од шећера и садрже минерале у траговима, витамине и антиоксиданте - каже Шапира.

Такође они имају нижи гликемијски индекс у поређењу са рафинисаним шећером. Другим речима, ове замене могу изазвати спорије и стабилније повећање шећера у крви у поређењу са шећером.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas