Познато је да је доручак најважнији оброк у дану јер нам даје сву потребну енергију за свакодневне активности. Међутим, многи људи прескачу јутарњи оброк или једу храну која се никако не препоручује за доручак
![1661716350_breakfast-g19f5fb9cb_1280.jpg](/cache/images/e/6/2/e/2/e62e2b9abaceb55d784659643e60515d38d8b21d.jpg)
Од намирница које одаберемо да поједемо када се пробудимо зависи да ли ћемо имати довољно енергије да све задатке и обавезе завршимо. Управо ту многи људи праве грешку у одабиру хране за доручак. Нутриционисткиња Марина Копитко је открила којом намирницом не би требало да започнете дан јер драстично утиче на гојење, много више него неке друге висококалоричне.
Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту
- Кроасан је намирница која има неуравнотежен однос хранљивих нутријената и са великим садржајем угљених хидрата. Доста је калоричан и све што ћете урадити када га поједете јесте да ћете покренути процес таложења масти у телу - каже нутриционисткиња и додаје да је још штетнија ако се конзумира уз прву јутарњу кафу.
Ово најпознатије француско пециво се производи од квалитетног брашна, али не садржи минерале и дијетална влакна која су неопходна за покретање метаболизма, а тиме и сагоревање масноћа. Ако сте већ љубитељ теста, она уместо кроасана препоручује конзмирање хлеба, кифли или других производа од интегралног брашна, а које неће драстично утицати на гојење.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ