Познато је да је доручак најважнији оброк у дану јер нам даје сву потребну енергију за свакодневне активности. Међутим, многи људи прескачу јутарњи оброк или једу храну која се никако не препоручује за доручак
Од намирница које одаберемо да поједемо када се пробудимо зависи да ли ћемо имати довољно енергије да све задатке и обавезе завршимо. Управо ту многи људи праве грешку у одабиру хране за доручак. Нутриционисткиња Марина Копитко је открила којом намирницом не би требало да започнете дан јер драстично утиче на гојење, много више него неке друге висококалоричне.
Прочитајте још: ПРИПРЕМА ЗИМНИЦЕ: Направите домаћи АЈВАР по ОРИГИНАЛНОМ рецепту
- Кроасан је намирница која има неуравнотежен однос хранљивих нутријената и са великим садржајем угљених хидрата. Доста је калоричан и све што ћете урадити када га поједете јесте да ћете покренути процес таложења масти у телу - каже нутриционисткиња и додаје да је још штетнија ако се конзумира уз прву јутарњу кафу.
Ово најпознатије француско пециво се производи од квалитетног брашна, али не садржи минерале и дијетална влакна која су неопходна за покретање метаболизма, а тиме и сагоревање масноћа. Ако сте већ љубитељ теста, она уместо кроасана препоручује конзмирање хлеба, кифли или других производа од интегралног брашна, а које неће драстично утицати на гојење.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ