Ако желите да поједете јабуку, обично је исперете водом из чесме или је протрљате рукавом. Скоро свако од нас то ради.
Међутим, испоставља се да то није ни приближно довољно ако желите бити сигурни да не уносите никакве пестициде. Постоји само један начин да заиста очистите јабуку, а то није ниједна од две опције које смо горе споменули.
Прочитајте још: Шта се дешава ако сваки дан једете КИСЕЛЕ КРАСТАВЦЕ и пијете њихов сок? Предности су многобројне!
Пестициди
Амерички часопис за пољопривредну и прехрамбену хемију објавио је нову студију. Показује да су јабуке воће које је највише прскано и да се ти пестициди могу наћи на кожи или кори. Пестицид се може користити само у врло малим количинама, али се дефинитивно лепи за кожу и не знамо шта то дугорочно значи за наше здравље.
Фото: Пиксабеј
Срећом, постоји начин да у потпуности уклоните ове пестициде из ваше јабуке јер само испирање није довољно. Овај метод који оставља јабуку без пестицида је веома једноставан и не морате да уклањате кору.
Намочите јабуке
Сви желимо да правилно очистимо наше воће, тако да водимо рачуна да уносимо што мање пестицида. Најбоље што можете учинити је да намочите воће. Ако јабуку ставите у чинију воде са мало соде бикарбоне и оставите да се натапа око 15 минута, сви пестициди ће нестати.
Овај трик функционише и за друге врсте воћа, попут крушака. Ако желите да себи олакшате посао, можете једноставно огулити јабуку. Нажалост, то значи да губите много хранљивих састојака из јабуке јер се много њих налази испод коре.
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ